Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wierde in Appingedam

Archeologie

bij Konrebbersweg Konrebbersweg bij Konrebbersweg
9900AA Appingedam
Groningen

Bouwjaar: begin jaartelling 0001 begin jaartelling


Beschrijving van Wierde

Terp. Datering: omstreeks begin jaartelling. Het monument is van algemeen belang wegens zijn betekenis voor de wetenschap. Dit perceel is echter niet geheel, maar een gedeeltelijke bescherming belast, voor zover betreft het gedeelte dat door middel van arcering is aangegeven op de aan ommezijde weergegeven situatietekening. Overschrijving restant 28 januari 1986, deel en nr 3835/30. Gedeeltelijk belast met bescherming, zie bijlage A). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45147
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wierde in Appingedam

eben haëzer

harkenrothstraat 2
appingedam
Kerkgebouw 'Eben Haëzer' met kavelinrichting.

Hervormde kerk

Opwierderweg 122
Appingedam
Herv.Kerk. Rechtgesloten kerkgebouw uit het midden der 13e eeuw blijkens het rijk door nissen met vlechtwerk in twee zones versierde muurwer..

Wierde

Opwierderweg
Opwierde (Gemeente Appingedam)
TERP. Datering: omstreeks begin jaartelling. Het archeologisch monument is zodanig gesitueerd, dat kan worden volstaan met de bescherming ..

Voorm. rechtbank

Wijkstraat 38
Appingedam
V.m. Rechtbank, 1844. Blokvormige pand onder omlopend zadeldak met hoekschoorstenen; middenrisaliet en hoeklisenen geleden de voorgevel waar..

Nicolaïkerk

Wijkstraat 32
Appingedam
Herv.Kerk. Drieschepige, geheel in steen gewelfde hallenkerk, in verschillende perioden ontstaan uit een eenbeukige kruiskerk. Aan de noordz..

Kaart & Routeplanner