Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin aarden omwalling van een hofstede, waarschijnlijk de versterkte kloosterhoeve "Vosbergen" in Lage Vuursche

Archeologie


3740AA Lage Vuursche (gemeente Baarn)
Utrecht

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin aarden omwalling van een hofstede, waarschijnlijk de versterkte kloosterhoeve "Vosbergen"

Terrein waarin aarden omwalling van een hofstede, waarschijnlijk de versterkte kloosterhoeve "Vosbergen". Datering: middeleeuws. De plaatselijke aanduiding "Het Pluismeer" zodanig beperkt van omvang is, dat kan worden volstaan met het met bescherming belasten van de percelen met de kadastrale aanduiding "Baarn - sektie F - nummers 310 en 311" en van een gedeelte van het perceel met kadastrale aanduiding "Baarn - sektie F - nummer 309", zijnde het gedeelte, dat door middel van arcering is aangegeven op de mee overgeschreven situatietekening (bijlage A). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 45131
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin aarden omwalling van een hofstede, waarschijnlijk de versterkte kloosterhoeve "Vosbergen" in Lage Vuursche

Terrein waarin 6 grafheuvels

-
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Terrein waarin 6 GRAFHEUVELS. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Monument 5 (3e vervolgblad) met als plaatselijke aanduiding 'Drakestein..

Drakensteyn, Ridderhofstad, achthoekig centraliserend landhuis

Slotlaan 9 (of 8)
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Drakestein, Ridderhofstad, achthoekig centraliserend landhuis van 1640 in omgrachting gelegen. In XVIII gemoderniseerd en in XIX bepleisterd..

Boerderij Klein Drakenstein

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Ten oosten van het hoofdgebouw aan de Hoge Vuurseweg ligt een roo..

Zomerhuis Klein Drakenstein

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving ZOMERHUIS behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Links van de boerderij een klein rood bakstenen huis op rechthoek..

Klein Drakenstein: schuur

Hoge Vuurseweg 1
Lage Vuursche (Gemeente Baarn)
Omschrijving Kleine STENEN SCHUUR behorende tot de buitenplaats Klein Drakenstein. Rechts van de boerderij, in de onmiddellijke nabijhei..

Kaart & Routeplanner