Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap in Utrecht

Woonhuis

Zilverstraat 12
3511VB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: laat 16e eeuw


Beschrijving van Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap

Een in opzet laat 16e eeuws huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap. Het 16e eeuwse casco is vrijwel gaaf bewaard en tevens zijn nog vele bouwsporen uit de bouwtijd te herkennen, zoals stookplaatsen, dichtgezette vensters die er op wijzen dat het huis oorspronkelijk aan de oostzijde vrijgestaan heeft, en funderingen. De voorgevel heeft op de verdieping 17e eeuwse kruiskozijnen die om constructieve redenen bij de restauratie door een kopie zijn vervangen. In de 19e eeuw is al het houtwerk vervangen en is de indeling volledig gewijzigd. Het pand is van architectonisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450551
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap in Utrecht

Pand bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat

Zilverstraat 34
Utrecht
Pand uit de eerste helft van de 16e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop een achterhuis evene..

Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee a ..

Zilverstraat 38
Utrecht
Een in opzet 16e eeuws pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap e..

Huis, grotendeels gemetseld, voorgevel, houten pui, keldertje met tongewelf

Springweg 59
Utrecht
In zijn huidige vorm dateert het huis van rond 1870. Het is grotendeels gemetseld in handvorm Waalsteen, terwijl gebruik gemaakt is van oude..

Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat

Springweg 63
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat. Het hele pand stamt uit het begin van de 19e eeuw. Door zeer hoge borstw..

Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat

Springweg 65
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat, qua opzet 17e eeuws. Er horen twee achterhuizen b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap in Utrecht

Foto's (1)