Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap in Utrecht

Woonhuis

Weerdsingel W.Z. 66
3513BG Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap

Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap. Een opmerkelijk voorbeeld uit de reeks van panden ontstaan naar aanleiding van de bebouwingsplannen voor de singels van Zocher, voorzien van dorische pilasters en mezzanino. Het pand is van architectonisch belang, markant gesitueerd en tevens van belang in het complex van de Zocher-bebouwing. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450540
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gebogen voorgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met mansardekap in Utrecht

EKKO

Bemuurde Weerd W.Z. 3
Utrecht
Een voor zijn omgeving opvallend groot 18e eeuws pand bestaande uit drie bouwlagen met kap loodrecht op de straat en kelder onder het achter..

Herenhuis

Bemuurde Weerd O.Z. 19bis
Utrecht
Omschrijving In oorsprong ouder pand, in 1886 verbouwd tot HERENHUIS in neo-renaissancestijl, gelegen aan de Bemuurde Weerd, op rechthoekig..

Huis, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap met de nok loodrecht op de straat

Bemuurde Weerd W.Z. 6
Utrecht
Diep 17e eeuws huis, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap met de nok loodrecht op de straat. De Bemuurde Weerd is een in de ..

woonhuis

Bemuurde Weerd O.Z. 14
Utrecht
Inleiding Een woonhuis gebouwd in 1898, mogelijk op de fundamenten van een ouder huis gezien de traditionele opzet van voorhuis, binnenplaa..

Weerdsluis

Weerdsluis Bemuurde Weerd O.Z.
Utrecht
Complex van sluizen met kolk, kademuren en twee bruggen. Rond 1554 werd op deze plaats reeds een schut- of schotdeur aangebracht om de wate..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)