Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middeleeuwse kelder, oorspronkelijk deel uitmakend van Twijnstraat 7 in Utrecht

Woonhuis

Twijnstraat aan de Werf 1 C
3511ZE Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Middeleeuwse kelder, oorspronkelijk deel uitmakend van Twijnstraat 7

Middeleeuwse kelder, oorspronkelijk deel uitmakend van Twijnstraat 7. Deze kelder is in twee delen verdeeld, wat overeenkomt met een voor- en een achterhuis. De kelder is voor wat betreft de beide delen gedekt met een enkelvoudige eiken balklaag. Het voorste gedeelte is in de 19e eeuw, bij de herbouw van het voorhuis, opnieuw in twee├źn gedeeld, waarbij het linker gedeelte in de hoogte in twee verdiepingen is verdeeld. Het onderste deel hoort bij Twijnstraat a/d werf 1C, het bovenste deel bij Twijnstraat 7. In de rechter muur van het voorste deel bevinden zich diepe middeleeuwse nissen. In de rechter muur van het achterste deel is een schoorsteenkanaal ingemetseld. De voorgevel is in de 18e eeuw van een nieuwe raamindeling voorzien. Deze kelder is van belang als voorbeeld van een, aan de grachtzijde een beganegrond vormend, middeleeuws onderdeel van de Twijnstraat bebouwing. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450526
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middeleeuwse kelder, oorspronkelijk deel uitmakend van Twijnstraat 7 in Utrecht

Huis bestaande uit een voor- en een achterhuis

Twijnstraat 9
Utrecht
Belangrijk middeleeuws huis bestaande uit een voor- en een achterhuis. Het voorhuis heeft drie lagen met kap en een kelder, het achterhuis b..

Rechterhelft van zeer breed huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat

Twijnstraat 11
Utrecht
Rechter helft van een zeer breed 17e eeuws huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat. Het is aannemelijk d..

Gebouw met twee bouwlagen en een mansarde-kap loodrecht op de werf

Twijnstraat aan de Werf 1H
Utrecht
Een 18e eeuws gebouw met twee bouwlagen en een mansarde-kap loodrecht op de werf. Het huis is in tegenstelling tot de lagere oneven nummers..

Pand van twee bouwlagen, nok loodrecht op de straat, markant gelegen als koppand van de bebouwing tussen de straat en de werf

Twijnstraat 1
Utrecht
Middeleeuws pand van twee bouwlagen, nok loodrecht op de straat, markant gelegen als koppand van de bebouwing tussen de straat en de werf. D..

=Rechterhelft van zeer breed huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat

Twijnstraat 13
Utrecht
Linker helft van een zeer breed 17e eeuws huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat. Het is aannemelijk da..

Kaart & Routeplanner

Route naar Middeleeuwse kelder, oorspronkelijk deel uitmakend van Twijnstraat 7 in Utrecht

Foto's (1)