Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder in Utrecht

Woonhuis

Twijnstraat 58
3511ZM Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Groot pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder

Opmerkelijk groot middeleeuws pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder. Het is vier forse vakken diep. De gevel uit het laatste kwart van de 18e eeuw suggereert drie lagen en is drie traveeën breed en heeft een zware geprofileerde kroonlijst. Het zadeldak met wolfseind voor en schild achter rust op drie eiken gebinten met krommers. Op de verdieping is in het interieur veel vroeg 19e-eeuwse betimmering bewaard, waaronder binnenluiken. Het pand heeft een 19e-eeuws achterhuis. Het pand is van architectonische waarde en van bouwhistorisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450521
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder in Utrecht

Hoekpand van momenteel drie bouwlagen, met zadeldak loodrecht op de straat en wolfseind voor, voorgevel met kroonlijst

Twijnstraat 50
Utrecht
Middeleeuws hoekpand van momenteel drie bouwlagen, met zadeldak loodrecht op de straat en wolfseind voor, voorgevel met kroonlijst uit het e..

Hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat

Tolsteegbarrière 1
Utrecht
In wezen middeleeuws hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat. Het oorspronkelijke huis is ..

Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een schilddak

Tolsteegbarrière 2
Utrecht
Een in zijn huidige vorm 17e eeuws HUIS van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een schilddak. In opzet vor..

Hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat, met een voorschild aansluitend op de tot lijstgevel verlaagde voorgevel, met een mode ..

Twijnstraat 48
Utrecht
Middeleeuws hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat, met een voorschild aansluitend op de tot lijstgevel verlaagde v..

Huis met een kelder, twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op de straat

Twijnstraat 67
Utrecht
Een 17e eeuws huis met een kelder, twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op de straat. Het huis werd gebouwd op de plaats van een middel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)