Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaand uit drie bouwlagen, gebouwd over de rondpoort, een oorspronkelijk middeleeuwse steeg die toegang geeft tot de werf in Utrecht

Woonhuis

Twijnstraat 35
3511ZH Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand bestaand uit drie bouwlagen, gebouwd over de rondpoort, een oorspronkelijk middeleeuwse steeg die toegang geeft tot de werf

Pand uit het tweede kwart van de 19e eeuw, bestaand uit drie bouwlagen, gebouwd over de Rondpoort, een oorspronkelijk middeleeuwse steeg die toegang geeft tot de werf. Het pand is gebouwd in een vorm van doristisch classicisme met korte dorische pilasters en eenvoudige stucwerk decoratie. De poort duidt op de middeleeuwse bebouwing en gebruik van de werf. Het pand is van architectonisch belang. De Rondpoort is van historisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450518
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaand uit drie bouwlagen, gebouwd over de rondpoort, een oorspronkelijk middeleeuwse steeg die toegang geeft tot de werf in Utrecht

Pand met lijstgevel, bestaande uit een kelder, twee bouwlagen en een kap loodrecht op de straat

Twijnstraat 32
Utrecht
Van oorsprong middeleeuws pand met lijstgevel, bestaande uit een kelder, twee bouwlagen en een kap loodrecht op de straat. Het huis is onts..

Pand met een mansardekap loodrecht op de werf

Twijnstraat aan de Werf 1K
Utrecht
Een 18e eeuws pand met een mansardekap loodrecht op de werf. Hoewel dit huis, doordat het geheel op de werf van de Oudegracht is georientee..

Pand met twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder

Twijnstraat 15A
Utrecht
Middeleeuws pand met twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder. In tegenstelling tot de lagere oneven nummers aan de Twi..

Pand van twee bouwlagen en een kap loodrecht op de werf

Twijnstraat aan de Werf 1J
Utrecht
Vroeg 19e eeuws pand van twee bouwlagen en een kap loodrecht op de werf. Dit gebouw heeft evenals beide buurhuizen een beganegrond met een ..

=Rechterhelft van zeer breed huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat

Twijnstraat 13
Utrecht
Linker helft van een zeer breed 17e eeuws huis met twee bouwlagen, een kelder en een zadeldak loodrecht op de straat. Het is aannemelijk da..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)