Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder met tongewelf in Utrecht

Woonhuis

Ridderschapstraat 10
3512CP Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Huis bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder met tongewelf

In opzet groot 17e eeuws huis, daterend uit de jaren direct na de aanleg van de Ridderschapstraat, in 1663 - 1664, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder met tongewelf. Het 17e eeuwse huis is grotendeels gaaf bewaard; het casco, de indeling en de kap. Op de verdieping zijn de moer- en kinderbalken nog aanwezig en de spiltrap over beide verdiepingen. Onder het achterste deel bevindt zich een souterrain met daarin de keuken en erboven de opkamer. Het huis is vergelijkbaar met Ridderschapstraat 12 en 14. In de 19e eeuw zijn de vensters gewijzigd. Het pand is van architectonisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450495
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder met tongewelf in Utrecht

Huis bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder

Ridderschapstraat 12
Utrecht
In opzet groot 17e eeuws HUIS, daterend uit de jaren direct na de aanleg van de Ridderschapstraat, in 1663 - 1664, bestaande uit twee bouwla..

Huis bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat en een kelder met kruisgewelven

Ridderschapstraat 14
Utrecht
In opzet groot 17e eeuws HUIS, daterend uit de jaren direct na de aanleg van de Ridderschapstraat, in 1663 - 1664, bestaande uit twee bouwla..

Koetshuis

Ridderschapstraat 4
Utrecht
Wellicht nog uit de 17e eeuw daterend koetshuis, behorend bij het pand, Plompetorengracht 3, onder hoogopgaand pannen schilddak voorzien van..

Willemskazerne, rechter hoekpaviljoen

Wittevrouwenkade 6
Utrecht
Wittevrouwenkade 1 en 6 alsmede het tijdelijk afwezige hek zijn restanten van de Willemskazerne uit 1824. Wittevrouwenkade 6 is het rechter..

Statig herenhuis

Plompetorengracht 9
Utrecht
Statig HERENHUIS uit het midden der 19e eeuw, links en rechts van de ingang staande lantaarns, rechte kroonlijst en tympanen, gepleisterd.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)