Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Utrecht

Woonhuis

Predikherenstraat 9
3512TL Utrecht
Utrecht


Beschrijving van woonhuis

Een vrijwel gaaf bewaard 17e eeuws pand, bestaande uit twee bouwlagen met kap, loodrecht op de straat, en een kleine kelder met tongewelf. Het betreft hier naar alle waarschijnlijkheid een van origine middeleeuws driekwarthuis waarvan de houten voorgevel door een stenen is vervangen. Het pand is in opzet vergelijkbaar met de panden Predikherenstraat 5 en 7. De balklagen met sleutelstukken op beganegrond en verdieping zijn nog aanwezig. De kap is gaaf bewaard. De voorgevel is in de 19e eeuw voorzien van een lijstgevel, maar aan de achterzijde heeft het pand nog zijn tuitgevel. Het pand is van bouwhistorisch belang en van belang als voorbeeld van eenvoudige woonhuisarchitectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450492
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Utrecht

Pand, bestaande uit twee bouwlagen met kap, loodrecht op de straat, en een kleine kelder met tongewelf

Predikherenstraat 7
Utrecht
Een vrijwel gaaf bewaard 17e eeuws pand, bestaande uit twee bouwlagen met kap, loodrecht op de straat, en een kleine kelder met tongewelf. ..

woonhuis

Predikherenstraat 5
Utrecht
Een vrijwel gaaf bewaard 17e eeuws pand, bestaande uit twee bouwlagen met kap, loodrecht op de straat, en een kleine kelder met tongewelf. ..

Pand met halsgevel

Predikherenstraat 15
Utrecht
Pand met halsgevel 18e eeuw.

D'coninck van Poortugael

Voorstraat 14
Utrecht
De Koning van Poortugael, hoge TRAPGEVEL, kruisvensters met halve luiken, ontlastingsbogen met natuurstenen blokken versierd, horizontale ra..

Pand met trapgevel met sierankers gepleisterd

Predikherenstraat 20
Utrecht
Pand met trapgevel met sierankers gepleisterd, XVII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)