Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Utrecht

Woonhuis

Oudekamp 8
3512KH Utrecht
Utrecht


Beschrijving van woonhuis

Een vrij gaaf bewaard 17e eeuws klein huis, bestaande uit twee bouwlagen met een kap loodrecht op de straat en een vlak gedekte kelder onder het achterste deel. Het casco, met uitzondering van de voorgevel, is nog origineel met moer- en kinderbalklagen op de beganegrond en de verdieping. In de 18e eeuw is het huis naar achteren uitgebreid met een keukenaanbouw. Hierbij zijn ook de voor en achtergevel afgeknot en van een 18e eeuws uiterlijk voorzien. Het pand is bouwhistorisch van belang als eenvoudige woonhuisarchitectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450486
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Utrecht

Pand van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat

Oudekamp 7
Utrecht
Pand van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop staat een achter..

Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong

Oudekamp 5
Utrecht
Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong. Het pand bestaat uit twee bouwlagen met een kelder met op iedere..

Herenhuis met uitbouw op consoles rustend boven de ingang

Oudekamp 12
Utrecht
Midden 17e eeuws herenhuis met uitbouw op consoles rustend boven de ingang. Diep doorlopend pand met in topgevels eindigend zadeldak.

Pand met statige gepleisterde lange gevel, 8 ramen breed, getande rechte kroonlijst met fraai ingangspoortje en gebeeldhouwde deur 1660

Herenstraat 25
Utrecht
Pand met statige gepleisterde lange gevel, 8 ramen breed, getande rechte kroonlijst met fraai ingangspoortje en gebeeldhouwde deur 1660.

Middeleeuwse pand

Herenstraat 17
Utrecht
Middeleeuwse pand; gevel met rechte kroonlijst, ramen en voordeuromlijsting 18e en 2e helft 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in Utrecht

Foto's (1)