Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder in Utrecht

Woonhuis

Oudegracht 405
3511PH Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder

Een middeleeuws huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder. Oorspronkelijk vormde dit huis een geheel met Oudegracht 407. De kap over beide panden bestaat uit eiken spanten met telmerken en sporen. Ook de balklagen behoren tot de oorspronkelijke opzet.Na de, waarschijnlijk vrij vroege, splitsing van de beide panden is in de 18e eeuw een achterbouw aangebouwd. De kelders zijn middeleeuws met enige 18e eeuwse herstellingen in het gewelf. Het pand is in samenhang met Oudegracht 407 van belang doordat het met de bescheiden omvang het einde van de Oudegracht karakteriseert. Bovendien is het van bouwhistorisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450484
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder in Utrecht

Huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder

Oudegracht 407
Utrecht
Een middeleeuws huis van twee lagen, een kap evenwijdig aan de straat, een kelder en een werfkelder. Oorspronkelijk vormde dit huis een geh..

Klein aan de werf gelegen achterhuis van Twijnstraat 47, bestaande uit een laag met kap

Twijnstraat aan de Werf 6A
Utrecht
Klein 17e eeuws aan de werf gelegen achterhuis van Twijnstraat 47, bestaande uit een laag met kap. Kenmerkend voor dit deel van de Twijnstr..

Klein aan de werf gelegen achterhuis van Twijnstraat 45, bestaande uit een laag met kap

Twijnstraat aan de Werf 5
Utrecht
Klein 18e eeuws aan de werf gelegen achterhuis van Twijnstraat 45, bestaande uit een laag met kap. Kenmerkend voor dit deel van de Twijnstr..

Sint-Martinuskerk

Oudegracht 401
Utrecht
St.Martinus, 1901, A.Tepe. Neogotische kruisbasiliek met driezijdig gesloten transeptarmen diagonale zijkapellen naast het koor. Stergewelf ..

Pand met halsgevel

Twijnstraat 53
Utrecht
Pand met halsgevel (1743).

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)