Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Utrecht

Woonhuis

Nieuwekamp 14
3512KP Utrecht
Utrecht


Beschrijving van woonhuis

Oorspronkelijk zelfstandig 17e eeuws huis van het split-level type, bestaande uit twee bouwlagen met een kap evenwijdig aan de straat en een kelder onder het voorhuis. Het 17e eeuwse huis maakte deel uit van een rij van vier, samen met Nieuwe Kamp 16, 18 en 20, van vergelijkbare opzet, met voorhuis en achterbouw met daarin souterrain en opkamer. In de 19e eeuw zijn de nummers 14 en 16 achter een lijstgevel samengetrokken tot een symmetrisch dubbelpand. Het aanzien van deze gevels wordt verhoogd door een middenrisaliet met gebeeldhouwde consoles. Het pand is van architectonisch belang en tevens van belang in de reeks met de overige drie panden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450466
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Utrecht

woonhuis

Nieuwekamp 16
Utrecht
Oorspronkelijk zelfstandig 17e eeuws huis van het split-level type, bestaande uit twee bouwlagen met een kap evenwijdig aan de straat en een..

woonhuis

Nieuwekamp 18
Utrecht
Oorspronkelijk 17e eeuws huis van het split-level type, bestaande uit twee bouwlagen met een kap evenwijdig aan de straat en een kelder onde..

woonhuis

Nieuwekamp 20
Utrecht
Oorspronkelijk zelfstandig 17e eeuws huis van het split-level type, bestaande uit twee bouwlagen met een kap evenwijdig aan de straat en een..

Eenlaags hoekpand onder mansardekap, op oudere kelder, vrijwoning deel uitmakend van het hofje van de Fundatie Metelerkamp

Achterom 2
Utrecht
Eenlaags hoekpand onder mansardekap, 1844, op oudere kelder, vrijwoning deel uitmakend van het hofje van de Fundatie Metelerkamp. (Achterom ..

Kameren van Jan van Campen

Nieuwekamp 17
Utrecht
In 1645, of kort daarna, gebouwde kamerwoning, bestaande uit een bouwlaag met de kap evenwijdig aan de straat. Het betreft hier een pand da..

Kaart & Routeplanner