Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met schuur in Utrecht

Boerderij

Mytylweg 100
3585LK Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Boerderij met schuur

Een 16e eeuwse boerderij met schuur, gelegen aan de Kromme Rijn. Deze boerderij van het 'T-huis' type is voor wat betreft het woonhuisgedeelte 16e eeuws, de kap is echter rond 1940 vernieuwd. De opkamer heeft een dekking van moer- en kinderbalken met sleutelstukken. De andere ruimten hebben een enkelvoudige balklaag met bijzonder slanke balken. Onder de opkamer is een kelder met tongewelf aanwezig. Het bedrijsgedeelte is een driebeukige ruimte met eiken ankergebinten. De gebinten bestaan uit stijlen op stenen poeren, ankerbalken met pen en wig en schoren. Op de ankerbalken staan 'normale' spanten. Op het erf staan verder nog een 19e eeuwse, mogelijk oudere, wagenschuur en een hooiberg. Deze boerderij is bouwhistorisch van belang en tevens van groot belang als, dicht bij de stad gelegen, onderdeel van het Kromme Rijn gebied. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450463
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met schuur in Utrecht

Boerderij met bakhuis en hooiberg

Blauwe-Vogelweg 23
Utrecht
Een 18e eeuwse boerderij met bakhuis en hooiberg, gelegen aan de Kromme Rijn, van veel oudere oorsprong. De plattegrond van deze boerderij ..

de zilveren schaats e.o.

de zilveren schaats e.o.
utrecht
Cluster 301. Brug. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding BRUG MET DE TWAALF GATEN / INUNDATIESLUIS als in 1862 gebouwd onderdeel van de civi..

de zilveren schaats e.o.

de zilveren schaats e.o.
utrecht
Cluster 301. Schuilhut. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding SCHUILHUT (Tamboershut) VAN FORT VOSSEGAT als zeldzaam gebouwtype waarvan de o..

de zilveren schaats e.o.

de zilveren schaats e.o.
utrecht
Cluster 301. Wachthuis. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding WACHTHUIS OP HET REDUIT VAN FORT VOSSEGAT, als gebouwd relict van het voormali..

Vrijstaande woonhuis volgens de principes van het Nieuwe Bouwen

Prins Hendriklaan 112
Utrecht
Op een restperceel in 1932-'34 naar ontwerp van S. van Ravesteijn voor het eigen gezin gebouwd vrijwel geheel vrijstaand woonhuis volgens de..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met schuur in Utrecht

Foto's (1)