Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met schuur in Utrecht

Boerderij

Mytylweg 100
3585LK Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Boerderij met schuur

Een 16e eeuwse boerderij met schuur, gelegen aan de Kromme Rijn. Deze boerderij van het 'T-huis' type is voor wat betreft het woonhuisgedeelte 16e eeuws, de kap is echter rond 1940 vernieuwd. De opkamer heeft een dekking van moer- en kinderbalken met sleutelstukken. De andere ruimten hebben een enkelvoudige balklaag met bijzonder slanke balken. Onder de opkamer is een kelder met tongewelf aanwezig. Het bedrijsgedeelte is een driebeukige ruimte met eiken ankergebinten. De gebinten bestaan uit stijlen op stenen poeren, ankerbalken met pen en wig en schoren. Op de ankerbalken staan 'normale' spanten. Op het erf staan verder nog een 19e eeuwse, mogelijk oudere, wagenschuur en een hooiberg. Deze boerderij is bouwhistorisch van belang en tevens van groot belang als, dicht bij de stad gelegen, onderdeel van het Kromme Rijn gebied. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450463
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met schuur in Utrecht

Boerderij met bakhuis en hooiberg

Blauwe-Vogelweg 23
Utrecht
Een 18e eeuwse boerderij met bakhuis en hooiberg, gelegen aan de Kromme Rijn, van veel oudere oorsprong. De plattegrond van deze boerderij ..

Vrijstaande woonhuis volgens de principes van het Nieuwe Bouwen

Prins Hendriklaan 112
Utrecht
Op een restperceel in 1932-'34 naar ontwerp van S. van Ravesteijn voor het eigen gezin gebouwd vrijwel geheel vrijstaand woonhuis volgens de..

Regimentswoning

Prins Hendriklaan 107
Utrecht
Prins Hendriklaan 105 - Kromhoutkazerne - commandantsvilla Complexonderdeel 4 Omschrijving Dubbel WOONHUIS, bestemd als commandantsvilla,..

Brug met de twaalf gaten

Prins Hendriklaan 105
Utrecht
Prins Hendriklaan 105 - Kromhoutkazerne - "brug met de twaalf gaten" Complexonderdeel 8 Omschrijving In 1861 gebouwde BRUG, met inlaatsl..

Bomvrij wachthuis

Prins Hendriklaan 105
Utrecht
Prins Hendriklaan 105 - Kromhoutkazerne - bomvrij wachthuis Complexonderdeel 6 Omschrijving In 1850 geheel in baksteen opgetrokken bomvr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met schuur in Utrecht

Foto's (1)