Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder onder het achterste deel in Utrecht

Woonhuis

Lange Nieuwstraat 23
3512PB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder onder het achterste deel

Een 18e eeuws huis bestaande uit twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder onder het achterste deel. De opzet van het 18e eeuwse huis is nog volledig aanwezig. Het casco bestaat uit enkelvoudige grenen balklagen en een grenen kap. Op de verdieping bevindt zich in de voorkamer een schouw met een houten 18e eeuwse onderbouw en in de achterkamer een Lodewijk XVI-schouw compleet met boezem en haardplaat. De verbinding met de zolder wordt gevormd door een spiltrap. De kelder onder het achterdeel is gedekt met een tongewelf. Tegen de achtergevel is een keuken in een tussenlid met enkelvoudige balklaag en een eenvoudige schouw. Het vroeg 19e eeuwse achterhuis van twee bouwlagen en een bitumen dak is gebouwd op twee percelen, zodat een brede naar de tuin gerichte opzet ontstaat. Dit eenvoudige woonhuis is van belang door haar compleet gebleven opzet met enige fraaie details. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450441
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder onder het achterste deel in Utrecht

Groot huis van twee bouwlagen, een schilddak en kelders onder het achtergedeelte

Lange Nieuwstraat 20
Utrecht
Een groot 18e eeuws huis van twee bouwlagen, een schilddak en kelders onder het achtergedeelte. Dit pand kan opgebouwd zijn uit twee kleine..

Huis van twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een, dichtgeworpen kelder

Lange Nieuwstraat 29
Utrecht
Een 17e eeuws huis van twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een, dichtgeworpen kelder. Het huis is in wezen nog compleet 17e e..

Hoekhuis van twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat

Lange Nieuwstraat 15
Utrecht
Een 17e eeuws hoekhuis van twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat. Dit huis is vermoedelijk in opzet gelijk aan Lan..

Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst 18e eeuw

Lange Nieuwstraat 24
Utrecht
Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst 18e eeuw.

Huis van twee bouwlagen en een kap loodrecht op de straat

Lange Nieuwstraat 33
Utrecht
Een 17e eeuws huis van twee bouwlagen en een kap loodrecht op de straat. Dit vrij diepe smalle huis is geheel van 17e eeuwse opzet. Het is ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en een kelder onder het achterste deel in Utrecht

Foto's (1)