Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat in Utrecht

Woonhuis

Lange Lauwerstraat 22
3512VJ Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat

Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat. Het betreft hier een in opzet grotendeels gaaf bewaard eenlaags huis. De moerbalken met peerkraalsleutelstukken op de beganegrond zijn nog alle aanwezig. De balken zijn aan de rechterzijde ingelegd in de muur van het buurpand. De achtergevel bezat vermoedelijk een top maar is nu afgeknot. Bij het aanbrengen van de voorgevel is de oorspronkelijke kap vernieuwd en uitgebouwd tot verdieping. Het pand is van groot bouwhistorisch belang voor wat betreft de middeleeuwse bouwdelen. De voorgevel is van architectonisch belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450437
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met kap loodrecht op de straat in Utrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat

Lange Lauwerstraat 15
Utrecht
Zeventiende eeuws pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat. Het betreft..

Huis met ingezwenkte gevel

Lange Lauwerstraat 32
Utrecht
Van oorsprong middeleeuws huis met een ingezwenkte topgevel met houten kroonlijst uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het pand bestaat uit ..

Blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Van Asch van Wijckskade 6
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen g..

Langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Van Asch van Wijckskade 2
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend langgerekt pand, vrijwel geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met ..

Blokvormig pand, gepleisterd met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen gedekt schilddak

Van Asch van Wijckskade 1
Utrecht
Uit het tweede kwart der 19e eeuw daterend, blokvormig pand, geheel gepleisterd, met verdieping en mezzanino onder flauwhellend, met pannen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)