Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van twee bouwlagen met nok loodrecht op de straat, bestaande uit een middeleeuws eenlaagshuis met kap in de 17e of 18e eeuw vergroot tot (voor)huis van twee bouw in Utrecht

Woonhuis

Keizerstraat 14
3512EB Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Pand van twee bouwlagen met nok loodrecht op de straat, bestaande uit een middeleeuws eenlaagshuis met kap in de 17e of 18e eeuw vergroot tot (voor)huis van twee bouw

Pand van twee bouwlagen met nok loodrecht op de straat, bestaande uit een middeleeuws eenlaagshuis met kap (met de nok evenwijdig aan de straat), in de 17e of 18e eeuw vergroot tot (voor)huis van twee bouwlagen met een zadeldak met voorschild, waarachter een achterhuis op bredere plattegrond van eveneens twee bouwlagen en zadeldak dat ter hoogte van het voorhuis afgeplat is en een voorschild heeft. De lijstgevel is twee vakken breed. Van het oorspronkelijke huis, dat vermoedelijk een geheel vormde met Keizerstraat 16, is op de verdieping de linker tuitgevel bewaard met kaarsenis. Het steenformaat is 29,5 x 13,5 x 6,5 cm. Boven de beganegrond bevindt zich een samengestelde balklaag. Het pand heeft bouwhistorische waarde. Van oorsprong waarschijnlijk het koetshuis van het claustrale huis aan de Drift nr.15, heeft het van 1898 tot 1962 heeft deel uitgemaakt van de edelsmederij van de familie Brom en is derhalve ook van belang als monument van bedrijf en techniek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450432
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van twee bouwlagen met nok loodrecht op de straat, bestaande uit een middeleeuws eenlaagshuis met kap in de 17e of 18e eeuw vergroot tot (voor)huis van twee bouw in Utrecht

Koetshuis van het huis Leedenberch

Keizerstraat 20
Utrecht
17e-eeuws koetshuis van het huis Ledenberch (Drift 17, beschermd monument). Groot, monumentaal opgezet gebouw van een bouwlaag en twee fors..

Incassobank

Nobelstraat 4
Utrecht
Inleiding BANKGEBOUW met CONCIERGEWONING, in 1920 gebouwd voor de Amsterdamse Incassobank, naar ontwerp van architecten Baanders en D.J. He..

Pand met bakstenen gevel met natuurstenen kroonlijst en dito tympanen boven de kruisvensters

Keizerstraat 35
Utrecht
Pand met bakstenen gevel met natuurstenen kroonlijst en dito tympanen boven de kruisvensters. Fraaie gedecoreerde natuurstenen ingang, 1645.

Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst, pannen zadeldak tussen trapgevels

Lange Jufferstraat 10
Utrecht
Uit de vijftiende eeuw daterend pand met verdieping onder dwarsgeplaatst, pannen zadeldak tussen trapgevels. De gevel aan de zijde van de bi..

Pand met gevel met rechte kroonlijst bogen met natuurstenen blokken boven de vensters

Ambachtstraat 11
Utrecht
Pand met gevel met rechte kroonlijst bogen met natuurstenen blokken boven de vensters. Midden XVII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)