Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landelijk huis in Utrecht

Woonhuis

Oude Houtensepad 2
3582CW Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van Landelijk huis

Landelijk huis uit het begin van de 19e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met de kap evenwijdig aan de straat en een vlak gedekte kelder. Het betreft hier een eenvoudig buitenhuis dat mogelijk ook een beperkte agrarische functie heeft gehad. Het huis is compleet en gaaf bewaard, het casco met enkelvoudige balklagen en een indeling van de kamers aan weerszijde van de centrale gang. Ook de kap is origineel. De oude tuinaanleg is deels bewaard, dit geldt met name de leibomen. Het pand is van architectonisch belang en van belang als voorbeeld van het eenvoudige type buitenhuis en tevens markant gelegen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450425
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landelijk huis in Utrecht

Pand, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning

Oude Houtensepad 1
Utrecht
Een pand uit het eerste kwart van de 19e eeuw, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning, bestaande uit een bouwlaag en een zadeldak met de ..

Dienstwoning

Oude Houtensepad 3
Utrecht
Omschrijving Eenvoudig, omstreeks 1900 tot DIENSTWONING bij de begraafplaats 'Soestbergen' verbouwd eenlaags woonhuis met witgepleisterde g..

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)