Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning in Utrecht

Woonhuis

Oude Houtensepad 1
3582CW Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning

Een pand uit het eerste kwart van de 19e eeuw, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning, bestaande uit een bouwlaag en een zadeldak met de nok evenwijdig aan de straat en een kelder. Naast de mogelijke agrarische functie heeft het huis ook enige jaren dienst gedaan als tolhuis. Het uiterlijk van het huis met de vensters met roedeverdeling, de deur, de luiken en de gootlijst is gaaf bewaard. In het interieur zijn met name de enkelvoudige balklaag en de kap origineel. Het pand is van architectonisch belang en tevens van belang als voorbeeld van een eenvoudig (tuinders) woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450424
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning in Utrecht

Landelijk huis

Oude Houtensepad 2
Utrecht
Landelijk huis uit het begin van de 19e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met de kap evenwijdig aan de straat en een vlak gedekte kelder. He..

Dienstwoning

Oude Houtensepad 3
Utrecht
Omschrijving Eenvoudig, omstreeks 1900 tot DIENSTWONING bij de begraafplaats 'Soestbergen' verbouwd eenlaags woonhuis met witgepleisterde g..

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)