Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed pand van een bouwlaag met een schilddak waarvan de nok loodrecht op de straat staat in Utrecht

Woonhuis

Bemuurde Weerd O.Z. 62
3514AV Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Breed pand van een bouwlaag met een schilddak waarvan de nok loodrecht op de straat staat

Breed pand van een bouwlaag met een schilddak waarvan de nok loodrecht op de straat staat. Het pand is in de eerste helft van de 18e eeuw gebouwd en in opzet vrijwel gaaf bewaard. Het boerderij-achtig karakter van het pand herinnerd aan de voormalige agrarische functie van dit gebied. Als zodanig is deze eenlaagse bebouwing karakteristiek voor deze omgeving en inmiddels zeldzaam. Het pand is van bouwhistorisch belang en historisch. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450400
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed pand van een bouwlaag met een schilddak waarvan de nok loodrecht op de straat staat in Utrecht

Groot en rijk pand

Bemuurde Weerd O.Z. 71
Utrecht
Een voor zijn omgeving opmerkelijk groot en rijk pand uit de tweede helft van de 18e eeuw, bestaande uit drie bouwlagen met kap. Casco, opz..

Lauwerechtbrug

Lauwerecht
Utrecht
Karakteristiek gelegen 18e-eeuwse boogbrug met leuningen met gietijzeren balusters. De huidige brug vervangt een eerdere versie op dezelfde..

Kokerloods

Lauwerecht 10
Utrecht
Laat 18e eeuwse houtloods met twee tussenvloeren. Bedrijvigheid buiten de stad Utrecht was ondermeer te vinden langs de Vecht en de Lauwere..

Rijn en Zon

Adelaarstraat 30
Utrecht
KORENMOLEN "Rhijn en Son". Ronde gemetselde stellingmolen, gebouwd in 1912-1913, waarbij onderdelen van de in 1912 gesloopte stenen walkoren..

Weerdsluis

Weerdsluis Bemuurde Weerd O.Z.
Utrecht
Complex van sluizen met kolk, kademuren en twee bruggen. Rond 1554 werd op deze plaats reeds een schut- of schotdeur aangebracht om de wate..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)