Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en t .. in Utrecht

Woonhuis

Zilverstraat 38
3511VB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 16e eeuw (opzet) 15e eeuw (muurwerk)


Beschrijving van Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en t ..

Een in opzet 16e eeuws pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en topgevels. Dit complex bestaat thans uit de nummers Zilverstraat 34, 36 en 38. Deze 16e eeuwse opzet is grotendeels bewaard gebleven, bij de bouw ervan is ouder muurwerk gebruikt uit de 15e eeuwse woningen. De thans aan de hand van bouwsporen gereconstrueerde achtergevel vormt samen met die van nummer 34 een dubbel tuitgevel met ontlastingsbogen, vlechtingen, rollagen en schouders halverwege. De 16e eeuwse balklagen zij nog aanwezig. Het pand is van architectonisch belang en tevens typerend en bepalend voor het historisch straatkarakter, met name in zijn samenhang met de panden Zilverstraat 34 en 36. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450396
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en t .. in Utrecht

Pand bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat

Zilverstraat 34
Utrecht
Pand uit de eerste helft van de 16e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop een achterhuis evene..

Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap

Zilverstraat 12
Utrecht
Een in opzet laat 16e eeuws huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap. Het 16e eeuwse ..

Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat

Springweg 65
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat, qua opzet 17e eeuws. Er horen twee achterhuizen b..

Huis, grotendeels gemetseld, voorgevel, houten pui, keldertje met tongewelf

Springweg 59
Utrecht
In zijn huidige vorm dateert het huis van rond 1870. Het is grotendeels gemetseld in handvorm Waalsteen, terwijl gebruik gemaakt is van oude..

Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat

Springweg 63
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat. Het hele pand stamt uit het begin van de 19e eeuw. Door zeer hoge borstw..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)