Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat in Utrecht

Woonhuis

Zilverstraat 34
3511VB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: eerste helft 16e eeuw


Beschrijving van Pand bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat

Pand uit de eerste helft van de 16e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop een achterhuis eveneens van een bouwlaag en de kap loodrecht op de straat. Het betreft hier in oorsprong een pand dat gevormd werd door Zilverstraat 36/38 en 34. Nog in de 16e eeuw echter heeft dit pand een aantal verbouwingen ondergaan, waarbij het huis o.a. in twee afzonderlijke panden is gesplitst. Bij een van deze verbouwingen is tevens het achterhuis gebouwd. De achtergevel ervan vormt een opzet met die van Zilverstraat 34. Dit is een tuitgevel met schouders halverwege. Het pand is recent gerestaureerd. Het pand is van architectonisch belang als voorbeeld van een klein, laat middeleeuws, huis en tevens bepalend voor het historisch straatkarakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450395
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaande uit een bouwlaag met een kap evenwijdig aan de straat in Utrecht

Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee a ..

Zilverstraat 38
Utrecht
Een in opzet 16e eeuws pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap e..

Huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap

Zilverstraat 12
Utrecht
Een in opzet laat 16e eeuws huis met interessante zijgevels met schouders halverwege, bestaande uit twee bouwlagen met kap. Het 16e eeuwse ..

Huis, grotendeels gemetseld, voorgevel, houten pui, keldertje met tongewelf

Springweg 59
Utrecht
In zijn huidige vorm dateert het huis van rond 1870. Het is grotendeels gemetseld in handvorm Waalsteen, terwijl gebruik gemaakt is van oude..

Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat

Springweg 63
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met laag schilddak loodrecht op de straat. Het hele pand stamt uit het begin van de 19e eeuw. Door zeer hoge borstw..

Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat

Springweg 65
Utrecht
Pand van twee bouwlagen met steil zadeldak met wolfseinden, de nok loodrecht op de straat, qua opzet 17e eeuws. Er horen twee achterhuizen b..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)