Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat in Utrecht

Woonhuis

Tolsteegbarrière 1
3511ZD Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat

In wezen middeleeuws hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat. Het oorspronkelijke huis is een ongeveer vierkant pand gelegen op de hoek van de Twijnstraat. Het bevat nog deels de middeleeuwse constructie. Dit is later samengevoegd met een aan de linkerzijde gelegen middeleeuws eenlaagshuis, wat in de 17e eeuw is opgetrokken tot de hoogte van het grotere huis. Over beide delen loopt een zadeldak met aan de Twijnstraatzijde een schild. De voorgevel is gepleisterd en bevat op de verdieping 19e eeuwse schuiframen. Op de beganegrond is een doorlopend moderne winkelpui. De gevel aan de Twijnstraat is een 18e eeuwse lijstgevel met eveneens 19e eeuwse schuiframen. Het pand is bouwhistorisch van belang in de ontwikkeling van de bebouwing aan de waterzijde van de Twijnstraat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450387
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand bestaande uit twee bouwlagen een kelder en een kap loodrecht op de Twijnstraat in Utrecht

Huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een schilddak

Tolsteegbarrière 2
Utrecht
Een in zijn huidige vorm 17e eeuws HUIS van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een schilddak. In opzet vor..

Groot pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder

Twijnstraat 58
Utrecht
Opmerkelijk groot middeleeuws pand met de nok loodrecht op de straat, bestaande uit twee bouwlagen en een kelder. Het is vier forse vakken d..

Hoekpand van momenteel drie bouwlagen, met zadeldak loodrecht op de straat en wolfseind voor, voorgevel met kroonlijst

Twijnstraat 50
Utrecht
Middeleeuws hoekpand van momenteel drie bouwlagen, met zadeldak loodrecht op de straat en wolfseind voor, voorgevel met kroonlijst uit het e..

Huis met een kelder, twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op de straat

Twijnstraat 67
Utrecht
Een 17e eeuws huis met een kelder, twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op de straat. Het huis werd gebouwd op de plaats van een middel..

Hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat en kelder

Twijnstraat 65
Utrecht
Middeleeuws hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak (met wolfseind) loodrecht op de straat en kelder. De gevel, die in de eerste helft van..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)