Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat in Utrecht

Woonhuis

Lange Lauwerstraat 15
3512VG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat

Zeventiende eeuws pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat. Het betreft hier een vrijwel gaaf 17e eeuws huis met een enkelvoudige grenen balklaag met sleutelstukken op de begane grond en een balklaag zonder sleutelstukken op de verdieping. De kap is waarschijnlijk gaaf bewaard. In de voorgevel zijn zowel de sierankers als het beeldhouwwerk van de bogen boven de vensters bewaard. Het pand is van architectonisch belang, markant gelegen en bepalend voor het historisch straatkarakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450371
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap loodrecht op de straat in Utrecht

Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwlagen met ka ..

Lange Lauwerstraat 22
Utrecht
Pand van middeleeuwse oorsprong, thans voorzien van een ingezwenkte halsgevel uit de eerste helft van de 19e eeuw, bestaande uit twee bouwla..

Huis met ingezwenkte gevel

Lange Lauwerstraat 32
Utrecht
Van oorsprong middeleeuws huis met een ingezwenkte topgevel met houten kroonlijst uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het pand bestaat uit ..

Pand met lijstgevel

Oudegracht 26
Utrecht
Pand met lijstgevel, XIX.

Pand met lijstgevel

Oudegracht 28
Utrecht
Pand met lijstgevel, XIX.

Pand, lijstgevel met schilddak, inwendig oudere oorsprong

Oudegracht 20
Utrecht
Lijstgevel met schilddak, 17e eeuws huis, inwendig van oudere oorsprong.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)