Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en mansardekap met de nok loodrecht op de straat in Utrecht

Woonhuis

Breedstraat 5
3512TS Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Eenvoudig huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en mansardekap met de nok loodrecht op de straat

Eenvoudig vroeg 19e eeuws huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en mansardekap met de nok loodrecht op de straat. Achter het huis staat een los achterhuis. Het huis is in oorsprong ouder dan 19e eeuws. Het was een huis met aan beide zijden een steegje naar de achtergelegen bebouwing. In het begin van de 19e eeuw werd voor het huis, samen met het rechter buurpand, een nieuwe gevel gebouwd. In het midden was een poortje voor een steeg. Het rechter deel van de gevel (Nr. 3) is geheel gaaf en reeds geplaatst op de Rijksmonumentenlijst. Het linker deel, van het huis Breedstraat 5/7, is van een nieuwe winkelpui voorzien. Het huis is van belang als onderdeel van een volledig symmetrisch ensemble, waarvan de rechterhelft reeds is beschermd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450364
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig huis bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en mansardekap met de nok loodrecht op de straat in Utrecht

Pand met lijstgevel

Breedstraat 3
Utrecht
Pand met lijstgevel aanvang 19e eeuw; aansluitend bij nr 5 en 7.

Pand met gevel met rechte kroonlijst op gladde consoles

Breedstraat 1
Utrecht
Pand met gevel met rechte kroonlijst op gladde consoles; ontlastingsbogen met natuurstenen blokken boven de vensters. Fraai poortje, 1643.

Huis, bestaande uit twee bouwlagen met de kap loodrecht op de straat

Breedstraat 9
Utrecht
In oorsprong middeleeuws huis, bestaande uit twee bouwlagen met de kap loodrecht op de straat. Het middeleeuwse huis is in grote lijnen bew..

Huis met de Koppen

Breedstraat 22
Utrecht
Huis met gepleisterde lijstgevel met rechte kroonlijst, welke door gesneden koppen gedragen wordt. XIXe eeuws aanzien.

Oorspronkelijk eenlaags middeleeuws huis thans bestaande uit twee bouwlagen

Predikherenstraat 25
Utrecht
Oorspronkelijk eenlaags middeleeuws huis thans bestaande uit twee bouwlagen, waarvan de tweede bouwlaag de uitgebouwde kap is, met de kap lo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)