Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaande uit een voorhuis in Utrecht

Woonhuis

Schoutenstraat 4
3512GB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 17e eeuw (bouw) middeleeuwen (oorsprong)


Beschrijving van Pand bestaande uit een voorhuis

Zeventiende eeuws pand bestaande uit een voorhuis dat een deel van een van oorsprong middeleeuws dwarshuis is en een ouder achterhuis. Het pand met een gepleisterde lijstgevel van drie vensters breed bevat drie bouwlagen met zadeldak evenwijdig aan de straat en heeft drie kelders. Het voorhuis vormt van oorsprong samen met het linker buurpand een middeleeuws dwarshuis van vijf vakken breed, waarvan er drie tot dit pand behoren. De gepleisterde lijstgevel heeft drie bouwlagen. Van de drie kelders met tongewelven loodrecht op de rooilijn die dit voorhuis bevat, behoren er twee tot Schoutenstraat 4, evenals een gedeelte onder de straat met een half tongewelf evenwijdig aan de rooilijn. Het achterhuis loopt door achter het ondiepe buurpand en staat op een kelder met tongewelf evenwijdig aan de straat. Het gehele pand is van bouwhistorisch belang en bepalend voor het historisch straatkarakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450353
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaande uit een voorhuis in Utrecht

Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis 16e eeuw (kelder) 17e eeuw (zolder) 18e eeuw (rest.)

Schoutenstraat 2
Utrecht
Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis. Het pand met gepleisterde lijstgevel van twee vensters breed bevat drie bouwlagen..

Ubica-panden

Ganzenmarkt 24
Utrecht
Een voor het eerst in 1319 vermeld pand, tegenwoordig bestaande uit vier bouwlagen. Het pand behoord van oorsprong tot het type "weergangsh..

Winkel met pui

Schoutenstraat 13
Utrecht
Winkel met pui, XVIII; goed winkelinterieur; gevel met rechte kroonlijst, gebeeldhouwde steen met o.a. sol illustri, 1876.

Pand met twee bouwlagen onder rood pannen schilddak dat boven de tot lijstgevel verbouwde oorspronkelijk trapgevel is afgewolfd

Neude 35A
Utrecht
1. Ten dele onderkelderd, in oorsprong 17e-eeuws pand met twee bouwlagen onder rood pannen schilddak dat boven de tot lijstgevel verbouwde o..

Pand met pilastergevel met rechte kroonlijst met guirlandes versierd en torenvormige aanbouw, omtrent 1650

Ganzenmarkt 30
Utrecht
Pand met pilastergevel met rechte kroonlijst met guirlandes versierd en torenvormige aanbouw, omtrent 1650.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)