Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis 16e eeuw (kelder) 17e eeuw (zolder) 18e eeuw (rest.) in Utrecht

Woonhuis

Schoutenstraat 2
3512GB Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis 16e eeuw (kelder) 17e eeuw (zolder) 18e eeuw (rest.)

Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis. Het pand met gepleisterde lijstgevel van twee vensters breed bevat drie bouwlagen met zadeldak evenwijdig aan de straat en heeft een kelder. Het pand vormt een geheel met het rechter buurpand en is qua opzet een middeleeuws dwarshuis voor een ouder achterhuis. Van dit geheel bevat Schoutenstraat 2 de linker twee van het vijf vakken brede huis en de linker van de drie kelders loodrecht op de rooilijn. De gepleisterde lijstgevel is drie bouwlagen hoog, de forse rijke muurankers die boven beide verdiepingen de vakken scheiden zijn bij Schoutenstraat 2 bewaard gebleven. Het zadeldak loopt evenwijdig aan de straat. Het pand is van bouwhistorisch belang en bepalend voor het historisch straatkarakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450352
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middeleeuws pand bestaande uit de helft van een dwarshuis 16e eeuw (kelder) 17e eeuw (zolder) 18e eeuw (rest.) in Utrecht

Pand bestaande uit een voorhuis

Schoutenstraat 4
Utrecht
Zeventiende eeuws pand bestaande uit een voorhuis dat een deel van een van oorsprong middeleeuws dwarshuis is en een ouder achterhuis. Het p..

Ubica-panden

Ganzenmarkt 24
Utrecht
Een voor het eerst in 1319 vermeld pand, tegenwoordig bestaande uit vier bouwlagen. Het pand behoord van oorsprong tot het type "weergangsh..

Winkel met pui

Schoutenstraat 13
Utrecht
Winkel met pui, XVIII; goed winkelinterieur; gevel met rechte kroonlijst, gebeeldhouwde steen met o.a. sol illustri, 1876.

Pand met pilastergevel met rechte kroonlijst met guirlandes versierd en torenvormige aanbouw, omtrent 1650

Ganzenmarkt 30
Utrecht
Pand met pilastergevel met rechte kroonlijst met guirlandes versierd en torenvormige aanbouw, omtrent 1650.

Pand met twee bouwlagen onder rood pannen schilddak dat boven de tot lijstgevel verbouwde oorspronkelijk trapgevel is afgewolfd

Neude 35A
Utrecht
1. Ten dele onderkelderd, in oorsprong 17e-eeuws pand met twee bouwlagen onder rood pannen schilddak dat boven de tot lijstgevel verbouwde o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)