Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong in Utrecht

Woonhuis

Oudekamp 5
3512KG Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong

Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong. Het pand bestaat uit twee bouwlagen met een kelder met op iedere beuk een kap evenwijdig aan de straat tussen twee topgevels. Rechts is een steeg. Het betreft hier een van oorsprong breed middeleeuws huis. In de 16e eeuw werd dit huis met een naar achter toe uitgebreid en werd het tevens voorzien van scheidingswanden. In de 17e eeuw is dit huis in twee afzonderlijke panden gesplitst, Oude Kamp 5 en 7. Het pand vertoond nu grotendeels een 17e eeuws uiterlijk met een moer en kinderbalklaag met sleutelstukken op de begane grond en de verdieping. De achterste beuk vertoont op de beganegrond tevens sporen van een 18e eeuwse verbouwing. Het pand is eind zeventiger jaren van deze eeuw gerestaureerd. Het pand is van bouwhistorisch belang vanwege de vele bouwsporen uit zijn gehele geschiedenis en tevens van belang voor het historisch straatkarakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 450351
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met twee beuken evenwijdig aan de straat, van middeleeuwse oorsprong in Utrecht

Pand van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat

Oudekamp 7
Utrecht
Pand van middeleeuwse oorsprong, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een kap evenwijdig aan de straat. Dwars hierop staat een achter..

woonhuis

Oudekamp 8
Utrecht
Een vrij gaaf bewaard 17e eeuws klein huis, bestaande uit twee bouwlagen met een kap loodrecht op de straat en een vlak gedekte kelder onder..

Herenhuis met uitbouw op consoles rustend boven de ingang

Oudekamp 12
Utrecht
Midden 17e eeuws herenhuis met uitbouw op consoles rustend boven de ingang. Diep doorlopend pand met in topgevels eindigend zadeldak.

Middeleeuwse pand

Herenstraat 17
Utrecht
Middeleeuwse pand; gevel met rechte kroonlijst, ramen en voordeuromlijsting 18e en 2e helft 19e eeuw.

Pand met statige gepleisterde lange gevel, 8 ramen breed, getande rechte kroonlijst met fraai ingangspoortje en gebeeldhouwde deur 1660

Herenstraat 25
Utrecht
Pand met statige gepleisterde lange gevel, 8 ramen breed, getande rechte kroonlijst met fraai ingangspoortje en gebeeldhouwde deur 1660.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)