Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Restant van molen De Haas in Asperen

Molen

Molenwal 23
4147AJ Asperen (gemeente Lingewaal)
Gelderland

Bouwjaar: 1868 (bouwjaar) 1937 (restauratie) 1948 (verbrand)


Beschrijving van Restant van molen De Haas

Uit 1886 daterende, rond gemetselde, omstreeks tien meter hoge molenromp met uitkraging en bovenaan taps toelopend, restant van de in 1948 door brand getroffen stellingmolen met een enkele en een stel dubbele rondboogvormige deuren - waarboven een hardstenen plaquette - en voorts ijzeren rondboogvensters van verschillende grootte, en twee rondboogluiken, alsmede een plaquette met het opschrift:"men heeft in plaats van houtmij nu van steen herbouwden hoger vlucht gegevennu zoek ik mijn bestaanin 't malen van het graanzo nodig voor het leven."Molenromp van belang als restant van de Asperense korenmolen aan de rand van de vroegere vesting in een bocht van de Linge. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 449608
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Restant van molen De Haas in Asperen

betonnen werken bij asperen

betonnen werken bij asperen
asperen (Gemeente lingewaal)
Cluster 69. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding VIJF EMPLACEMENTEN / AARDEN GESCHUTSOPSTELLINGEN van het complex Betonnen Werken Asperen,..

betonnen werken bij asperen

betonnen werken bij asperen
asperen (Gemeente lingewaal)
Cluster 69. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding BATTERIJSCHUILPLAATS MEERDIJK (Noord) van complex Betonnen Werken Asperen, gebouwd in 19..

Aan de drie landzijden van het stadje is de vestingwal, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de vestinggracht

Vestingwal
Asperen (Gemeente Lingewaal)
Aan de drie landzijden van het stadje is de VESTINGWAL, ten dele bestaande uit metselwerk, bewaard gebleven, evenals de VESTINGGRACHT.

betonnen werken bij asperen

betonnen werken bij asperen
beesd (Gemeente geldermalsen)
Cluster 69. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding Op meerdere locaties liggen BETONBLOKKEN VAN KOEPELKAZEMATTEN TYPE G, die zijn gebouwd te..

Ned.Herv. of St.Catharinakerk

Voorstraat 2
Asperen (Gemeente Lingewaal)
Ned.Herv. of St.Catharinakerk. Laat-gotische kruiskerk met pseudobasilicaal schip op zuilen, welke kapitelen merkwaardige, enkele bladkranse..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)