Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoop's Bad: ontijzeringsgebouw in Overveen

Nijverheid Industrie

Adriaan Stoopplein 8
2051KA Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland


Beschrijving van Stoop's Bad: ontijzeringsgebouw

Omschrijving complexonderdeel 4 Vrijstaand, tussen machinistenwoning en hoofdgebouw in gesitueerd ONTIJZERINGSGEBOUW, in oorsprong bestemd als ontijzeringsinrichting, en opgetrokken op rechthoekige plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom licht overstekend tentdak. Bij het geschikt maken van het pand voor bewoning zijn de betonnen reinwaterkelders verwijderd. Aan beide korte zijden telkens een viertal hoge dubbele deuren met drieruits-bovenlichten. Aan beide lange zijden telkens een tiental nagenoeg vierkante bovenlichten boven de verder gesloten bakstenen gevels. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complexomschrijving. Waardering complexonderdeel 4 Ontijzeringsgebouw met bijbehorende inrichting van belang wegens karakteristieke architectuur en als historisch-functioneel onderdeel van het complex van Stoop's Bad. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 449519
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoop's Bad: ontijzeringsgebouw in Overveen

Stoop's Bad: vacuumgebouwtje

Adriaan Stoopplein 8
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 5 Vrijstaand, tegenover het ontijzeringsgebouw opgetrokken VACUUMGEBOUWTJE op achtzijdige grondslag, met kel..

Stoop's Bad: machinistenwoning

Adriaan Stoopplein 9
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 2 Vrijstaand westelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als MACHINSTENWONING, e..

Stoop's Bad: hoofdgebouw

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 1 In basilicale vorm met meerdere bouwlagen onder samenstel van schild- en zadeldaken opgetrokken HOOFDGEBOU..

Stoop's Bad: fietsstalling

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 6 Aan de oostzijde van het terrein gesitueerde FIETSENSTALLING, in hout opgetrokken op hoefijzervormige gron..

Stoop's Bad: badmeesterswoning

Adriaan Stoopplein 13
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 3 Vrijstaand, oostelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als BADMEESTERSWONING,..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)