Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoop's Bad: badmeesterswoning in Overveen

Woonhuis

Adriaan Stoopplein 13
2051KA Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland


Beschrijving van Stoop's Bad: badmeesterswoning

Omschrijving complexonderdeel 3 Vrijstaand, oostelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als BADMEESTERSWONING, en opgetrokken op nagenoeg vierkante plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom overstekend tentdak met dakkapellen aan voor- en achterzijde, en aan de westzijde nog een van de oorspronkelijk aan beide zijden aanwezige schoorstenen. De in een portiek geplaatste ingang bevindt zich links in de voorgevel; de westgevel heeft een rechte erkerpartij. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complex omschrijving. Waardering complexonderdeel 3 Dienstwoning van belang wegens karakteristieke architectuur en als historisch-functioneel onderdeel van het complex van Stoop's Bad. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 449518
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoop's Bad: badmeesterswoning in Overveen

Stoop's Bad: ontijzeringsgebouw

Adriaan Stoopplein 8
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 4 Vrijstaand, tussen machinistenwoning en hoofdgebouw in gesitueerd ONTIJZERINGSGEBOUW, in oorsprong bestemd..

Stoop's Bad: vacuumgebouwtje

Adriaan Stoopplein 8
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 5 Vrijstaand, tegenover het ontijzeringsgebouw opgetrokken VACUUMGEBOUWTJE op achtzijdige grondslag, met kel..

Stoop's Bad: hoofdgebouw

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 1 In basilicale vorm met meerdere bouwlagen onder samenstel van schild- en zadeldaken opgetrokken HOOFDGEBOU..

Stoop's Bad: fietsstalling

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 6 Aan de oostzijde van het terrein gesitueerde FIETSENSTALLING, in hout opgetrokken op hoefijzervormige gron..

Stoop's Bad: machinistenwoning

Adriaan Stoopplein 9
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 2 Vrijstaand westelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als MACHINSTENWONING, e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)