Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoop's Bad: machinistenwoning in Overveen

Woonhuis

Adriaan Stoopplein 9
2051KA Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland


Beschrijving van Stoop's Bad: machinistenwoning

Omschrijving complexonderdeel 2 Vrijstaand westelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als MACHINSTENWONING, en opgetrokken op nagenoeg vierkante plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom uitstekend tentdak met dakkapellen aan voor- en achterzijde. De in een portiek geplaatste ingang bevindt zich rechts van de voorgevel. De oostgevel heeft verder een rechte erkerpartij. Voor het overige heeft het gebouw dezelfde kenmerken als beschreven bij de complexomschrijving. Waardering complexonderdeel 2 Dienstwoning van belang wegens karakteristieke architectuur en als historisch-functioneel onderdeel van het Stoop's Bad. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 449517
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoop's Bad: machinistenwoning in Overveen

Stoop's Bad: ontijzeringsgebouw

Adriaan Stoopplein 8
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 4 Vrijstaand, tussen machinistenwoning en hoofdgebouw in gesitueerd ONTIJZERINGSGEBOUW, in oorsprong bestemd..

Stoop's Bad: vacuumgebouwtje

Adriaan Stoopplein 8
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 5 Vrijstaand, tegenover het ontijzeringsgebouw opgetrokken VACUUMGEBOUWTJE op achtzijdige grondslag, met kel..

Stoop's Bad: hoofdgebouw

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 1 In basilicale vorm met meerdere bouwlagen onder samenstel van schild- en zadeldaken opgetrokken HOOFDGEBOU..

Stoop's Bad: fietsstalling

Adriaan Stoopplein 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 6 Aan de oostzijde van het terrein gesitueerde FIETSENSTALLING, in hout opgetrokken op hoefijzervormige gron..

Stoop's Bad: badmeesterswoning

Adriaan Stoopplein 13
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving complexonderdeel 3 Vrijstaand, oostelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als BADMEESTERSWONING,..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)