Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkschuur in Epen

Boerderij

Diependalsweg 1 C
6285NG Epen (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Vakwerkschuur

19e-eeuwse vakwerkschuur, gelegen in het beschermde dorpsgezicht Diependal-Plaat. Aan het eind van het Diependalsgats gelegen gave vakwerkschuur op plint onder zadeldak met rode pannen belegd; de vier wanden van de schuur bestaan uit vakwerk met regels, stijlen en schoren; in de rechterzijgevel twee opgeklampte staldeuren naast de hoekstijlen en een hooiluik op de hooizolder; tegen de achtergevel een latere lagere aanbouw onder lessenaarsdak, opgetrokken uit veldkeien, baksteen en hout; de rechterzijgevel van deze aanbouw is voorzien van een staldeur met daarboven een groot opgeklampt luik; tegen de linkerzijgevel een latere aanbouw onder lessenaarsdak met gesmoorde pannen gedekt, als vakwerk opgebouwd met hout, veldkeien, vlechtwerk, baksteen en modern bouwmateriaal; de dubbele deur in de voorgevel van deze aanbouw en de vier vensters in de zijgevel vormen minder geslaagde toevoegingen; tegen de achtergevels van beide aanbouwen een aankapping met rode pannen gedekt. De nabij enkele 18e-eeuwse vakwerkhuizen gelegen 19e-eeuwse vakwerkschuur is van cultuurhistorisch en typologisch belang op Rijksniveau, mede door zijn gaafheid en ligging in het beschermde dorpsgezicht Diependal-Plaat. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 448990
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkschuur in Epen

Witgeverfd huis van vakwerk

Diependalsweg 5
Epen (Gemeente Gulpen Wittem)
Huis van vakwerk, XVIII. Witgeverfd.

Witgeverfde huizen van vakwerk en plaatselijk in baksteen vernieuwd

Diependalsweg 3
Epen (Gemeente Gulpen Wittem)
Huizen van vakwerk en plaatselijk in baksteen vernieuwd, XVIII. Witgeverfd. Schuur van baksteen en vakwerk (nr. 7), onder een dak met het hu..

Hoeve van vakwerk en baksteen

Diependalsweg 4
Epen (Gemeente Gulpen Wittem)
Hoeve van vakwerk en baksteen, XVIII. Nr 4 onder een dak met het buurnummer 2. Nr 6 een witgeverfde hoeve onder zadeldak.

Langgerekt pand van vakwerk en baksteen

Diependalsweg 1
Epen (Gemeente Gulpen Wittem)
Langgerekt pand van vakwerk en baksteen, XVIII-XIX.

Hoeve van vakwerk en met planken beklede topgevel

Diependalsweg 2
Epen (Gemeente Gulpen Wittem)
HOEVE van vakwerk, XVIII. Topgevel met planken bekleed.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)