Uit baksteen opgetrokken (winkel)woonhuis van drie verdiepingen met lijstgevel in Kampen

Oudestraat 13

Bouwjaar: 1450-1550 (kern) 19e eeuw (gevel) 1550 1450-1550 (kern) 19e eeuw (gevel)

Beschrijving van Uit baksteen opgetrokken (winkel)woonhuis van drie verdiepingen met lijstgevel

Op de hoek van de door vier laat-middeleeuwse luchtbogen gesteunde Meerminnensteeg gelegen (winkel)woonhuis met laat-middeleeuws (1450-1550) kern, dat omstreeks het midden van de 19e eeuw is voorzien van een lijstgevel. De middeleeuwse kap is vermoedelijk in deze eeuw gesloopt ten gunste van een ruime zolder onder plat dak. De 20e-eeuwse winkelpui en de detaillering van de achtergevel zijn voor de bescherming van ondergeschikt belang. Uit baksteen opgetrokken thans drie verdiepingen tellend (winkel)woonhuis, waarvan met name de laat-middeleeuwse bouwsporen van belang zijn. Te weten: de achter- en zijgevels en de zware eiken moerbalken onder de zoldervloer, die door consoles met peerkraalprofiel worden ondersteund. In de voorgevel o.a. H-vensters. Door laat-middeleeuwse luchtbogen gesteund pand dat vooral van architectuurhistorisch belang is wegens de aanwezigheid van laat-middeleeuwse bouwsporen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)