Nieuwe Suyckerhofje in Amsterdam

Prinsengracht 385
1016HL Amsterdam

Beschrijving van Nieuwe Suyckerhofje

Nieuwe Suykerhofje. Inpandig gelegen voormalig hofje, samengesteld uit etagewoningen in drie verdiepingen en een kapel, als volgt gegroepeerd: a) Links van het toegangsstraatje de nrs 385 en 387 onder zadeldak parallel aan dit straatje. b) rechts van het straatje het nr 395 onder zadeldak dwars op het straatje. c) aan een dwarsarm van het straatje de overige nummers, zijnde een gebouw onder drie zadeldaken in de richting als sub a). Puntgevels aan voor- en achterzijde, deze laatste aan de achterliggende binnenplaats. Al deze woningen 18e eeuws met draairamen waarin een kleine roedenverdeling. d) Aan de overzijde van de binnenplaats de dwars geplaatste kapel (1755) met drie rondboogvensters, het middelste met hardstenen omlijsting en een dakkapel daarboven. Interieur met stucversiering, van zijn schilderij beroofde altaarretabel en opmerkelijk namaak-orgel in stuc. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)