Schuur Voorzorg in Zoetermeer

Voorweg 125
2716NH Zoetermeer

Beschrijving van Schuur Voorzorg

Links van boerderij 'Voorzorg' op hetzelfde erf staande langgerekte 19e-eeuwse schuur, in twee fasen opgetrokken in baksteen onder pannen zadeldak met licht overstek. De lange westgevel bevat twee stel getoogde dubbele deuren, een staldeur met drie-ruits-bovenlicht en mestluik, een gemoderniseerde dubbele deur met mestluik en een staldeur met drieruits-bovenlicht en te weerszijden een mestluik. De noordelijke kopgevel bevat twee halfronde vensters met ijzeren onderverdeling beneden, twee rozet-ankers en een hooiluik met halfrond verdeeld bovenlicht in de top, alsook een eenvoudige makelaar bij de sobere windveren. De zuidelijke kopgevel heeft een later aangebrachte houten bekleding in de top met keperboogvormig venster. De lange oostelijke gevel heeft twee licht getoogde vensters, een staldeur en een negenruitsvenster met ijzeren roedeverdeling. Beide lange gevels bevatten staafankers en bakstenen consoles onder de goot. Grotendeels 19e-eeuwse schuur van belang als onderdeel bij de boerderij 'Voorzorg'. N.B. De overige aan- en bijbouwen van de schuur zijn van de bescherming uitgesloten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)