Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur Voorzorg in Zoetermeer

Boerderij

Voorweg 125
2716NH Zoetermeer
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Schuur Voorzorg

Links van boerderij 'Voorzorg' op hetzelfde erf staande langgerekte 19e-eeuwse schuur, in twee fasen opgetrokken in baksteen onder pannen zadeldak met licht overstek. De lange westgevel bevat twee stel getoogde dubbele deuren, een staldeur met drie-ruits-bovenlicht en mestluik, een gemoderniseerde dubbele deur met mestluik en een staldeur met drieruits-bovenlicht en te weerszijden een mestluik. De noordelijke kopgevel bevat twee halfronde vensters met ijzeren onderverdeling beneden, twee rozet-ankers en een hooiluik met halfrond verdeeld bovenlicht in de top, alsook een eenvoudige makelaar bij de sobere windveren. De zuidelijke kopgevel heeft een later aangebrachte houten bekleding in de top met keperboogvormig venster. De lange oostelijke gevel heeft twee licht getoogde vensters, een staldeur en een negenruitsvenster met ijzeren roedeverdeling. Beide lange gevels bevatten staafankers en bakstenen consoles onder de goot. Grotendeels 19e-eeuwse schuur van belang als onderdeel bij de boerderij 'Voorzorg'. N.B. De overige aan- en bijbouwen van de schuur zijn van de bescherming uitgesloten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 422829
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur Voorzorg in Zoetermeer

Hoeve Voorzorg

Voorweg 125
Zoetermeer
Hoeve, gedateerd 1794, met deel uit XIX B. Het woonhuis heeft een ingezwenkte gevel met rechte lijst, rechts een opkamer en een deuromlijsti..

Hofstede "Meerzigt"

Voorweg 119
Zoetermeer
Boerderij "Meerzicht". Monumentale hoeve, gedateerd 1677. Het woongedeelte, in stadse vorm opgetrokken, heeft een hoger middendeel met front..

Hooge Woning

Voorweg 109
Zoetermeer
Hoeve (XVIII) met L-vormig woongedeelte met afgewolfde strodaken. Rechts een opkamer boven de kelder. Deuromlijsting met pilasters en hoofdg..

Noorderbosch

Voorweg 228
Zoetermeer
BOERDERIJ "Noorderbosch". Belangrijke hoeve (XVIII?) waarvan het woongedeelte een hoog, pannen schilddak heeft een ingezwenkte gevel onder ..

Hoeve met langwerpig deel en ingezwenkt gevel

Voorweg 93
Zoetermeer
Hoeve, gedateert 1811, met langwerpig deel. De gevel van het woonhuis is ingezwenkt en heeft een rechte lijst. Deuromlijsting van pilasters ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)