Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vakwerkspieker in Fleringen

Boerderij

Putmansweg 19
7666LX Fleringen (gemeente Tubbergen)
Overijssel

Bouwjaar: vermoedelijk grotendeels 19e eeuw


Beschrijving van Vakwerkspieker

Mooi onder hoog geboomte gelegen, in aanleg mogelijk ouder, maar wat betreft de huidige constructie en vulwerk vermoedelijk grotendeels tweede helft 19e-eeuwse of jongere oosttwentse VAKWERKSPIEKER. Spieker bestaande uit met baksteen gevulde vakwerkconstructie en gedekt door een met pannen belegd zadeldak tussen met hout beschoten topgevels; windveren. Detaillering en muurwerk der voorgevel, behoudens een opgeklampt luikje, niet meer oorspronkelijk; in de achtergevel dubbele opgeklampte deur en een hooiluik in de geveltop; de zijgevels blind. In aanleg mogelijk oudere, maar wat betreft de huidige constructie en het vulwerk vermoedelijk grotendeels tweede helft 19e-eeuwse of jongere vakwerkspieker van belang wegens de mooie ligging en de karakteristieke oosttwentse vormgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 421911
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vakwerkspieker in Fleringen

Rikmansbrug

Brug bij Putmansweg 24
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Inleiding De Rikmansbrug bij Fleringen is een van de vier ophaalbruggen over het in 1866 in gebruik genomen kanaal Almelo - Nordhorn, dat t..

Gröbbemolen

Ootmarsumseweg 211
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Ronde bakstenen beltkorenmolen, buikmolen.

Herinckhave: watermolen

Herinckhaveweg 6
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Aan de westlaan direct ten zuiden van de huisplaats gesitueerde kleine WATERMOLEN op vierkante grondslag in rode baksteen op..

Herinckhave: historische parkaanleg

Herinckhaveweg 6
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving De HISTORISCHE PARKAANLEG bestaat uit een vermoedelijk in de eerste helft van de 18de eeuw tot stand gekomen formele structu..

Herinckhave: linker bouwhuis

Herinckhaveweg 8
Fleringen (Gemeente Tubbergen)
Omschrijving Linker BOUWHUIS. Twee symmetrisch aan weerszijden van het voorplein ten opzichte van elkaar gesitueerde bouwhuizen op rechth..

Kaart & Routeplanner