Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Eijsden, tennishuisje in Eijsden

Tuin Park Landgoed

Graaf de Geloeslaan 8
6245AS Eijsden (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Kasteel Eijsden, tennishuisje

TENNISHUISJE. Witgepleisterd tennishuisje op rustica onderdorpel uit het begin van de 20e eeuw op rechthoekige grondslag met een naar het zuidwesten gerichte afgeschuinde hoek, al waar de met smeedijzeren beslag versierde ingangsdeur is gesitueerd. Het huis is voorzien van een met leien gedekt zadeldak met aan de voor(west-)- en achter(oost-)zijde een ornamentele daklijst. Aan de onderzijden zwenken de dakschilden uit. Dit uitzwenkende gedeelte van de schilden gaat aan de voorzijde als eveneens met leien gedekte luifel om, die aan de ZW-zijde door een houten pijler wordt gestut. In de loodlijn van de voorgevel op de beganegrond een driezijdig uitgebouwde vensterpartij met houten luiken. Op de eerste verdieping een centraal gelegen enkel-ruitsvenster. Boven de luifel is de voorgevel van vakwerk voorzien. In de rechter zijgevel een 2-ruitsvenster met luiken. De achtergevel is in baksteen opgetrokken en vertoont een rechthoekig uitgebouwde schoorsteenschacht. In de linker zijgevel een 2-ruitsvenster met luiken. Op de eerste verdieping aan deze zijde een dakkapel met 2-ruitsvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 421748
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Eijsden, tennishuisje in Eijsden

Kasteel Eijsden

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
HOOFDGEBOUW (Kasteel Eijsden). Onderkelderd en omgracht hoofdgebouw in Maaslandse Renaissancestijl, bestaande uit een rechthoekige west- en ..

Kasteel Eijsden, tuin- en parkaanleg

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Kasteel Eijsden gaat terug tot in de eerste helft van de 17e eeuw, ..

Kasteel Eijsden, Twee hardstenen blokpijlers

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
TWEE HARDSTENEN BLOKPIJLERS. Twee hardstenen in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde blokpijlers met geprofileerde sokkel en afdekplaat, bekroond..

Kasteel Eijsden, twee hardstenen pijlers

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
TWEE HARDSTENEN PIJLERS. Twee hardstenen in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde pijlers met geprofileerde sokkel en afdekplaat, bekroond door ee..

Kasteel Eijsden, zonnewijzer

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
ZONNEWIJZER. Koperen 19e-eeuwse zonnewijzer, bestaande uit een vlakke achtzijdige plaat, die met nagels op een hardstenen achtzijdig bovens..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)