Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Eijsden, beeldengroep in Eijsden

Tuin Park Landgoed

Graaf de Geloeslaan 8
6245AS Eijsden (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Kasteel Eijsden, beeldengroep

BEELDENGROEP. Hardstenen beeldengroep van drie putti met rozen-guirlandes op eveneens hardstenen monumentale cilindervormige taps toelopende en naar onderen boogsgewijs uitzwenkende sokkel op rechthoekig voetstuk. Op de hoeken van het voetstuk een acanthusblad. De sokkel is omgeven met guirlandes van rozen. Aan de voor(noord-)zijde van de sokkel in Jugendstil-letters:"Les Roses". De putti stellen de kinderen van het echtpaar De Liedekerke de Pailhe - De Geloes voor. De beeldengroep is in 1914 als geschenk voor de toenmalige eigenaar van Eijsden vervaardigd door de Belgische beeldhouwer Van den Perre, die als refuge tijdens de Eerste Wereldoorlog op Kasteel Eijsden verbleef. De groep, die in de as aan de zuidzijde van de berceau staat geplaatst, vertoont nog sporen van het oorspronkelijke polychroom van okergeel en rood. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 421743
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Eijsden, beeldengroep in Eijsden

Kasteel Eijsden

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
HOOFDGEBOUW (Kasteel Eijsden). Onderkelderd en omgracht hoofdgebouw in Maaslandse Renaissancestijl, bestaande uit een rechthoekige west- en ..

Kasteel Eijsden, tuin- en parkaanleg

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Kasteel Eijsden gaat terug tot in de eerste helft van de 17e eeuw, ..

Kasteel Eijsden, Twee hardstenen blokpijlers

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
TWEE HARDSTENEN BLOKPIJLERS. Twee hardstenen in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde blokpijlers met geprofileerde sokkel en afdekplaat, bekroond..

Kasteel Eijsden, twee hardstenen pijlers

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
TWEE HARDSTENEN PIJLERS. Twee hardstenen in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde pijlers met geprofileerde sokkel en afdekplaat, bekroond door ee..

Kasteel Eijsden, zonnewijzer

Graaf de Geloeslaan 8
Eijsden (Gemeente Eijsden Margraten)
ZONNEWIJZER. Koperen 19e-eeuwse zonnewijzer, bestaande uit een vlakke achtzijdige plaat, die met nagels op een hardstenen achtzijdig bovens..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Eijsden, beeldengroep in Eijsden

Foto's (2)