Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Cranestein in Oostkapelle

Boerderij

Wijkhuijsweg 10
4356RC Oostkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 17e eeuw


Beschrijving van Cranestein

"Cranestein". Gepleisterd woonhuis met pannen zadeldak en achterafhang. Bakgoot op ijzeren beugels en staafankers. T-schuiframen met tweeruits bovenlicht en paneelblinden. In topgevel negen-ruits ramen; gemoderniseerde voordeur. Aangebouwde schuur in L-vorm in steen met houten eindgevel. Rieten zadeldak met tasluik onder opgewipt schild plm XVII. Ingevolge K.B. nr 4 van 11 november 1974 betreft bescherming uitsluitend het hoofdgebouw van de boerderij met vrijstaand varkenskot en bakkeet. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42160
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Cranestein in Oostkapelle

Molenwijk

Molenweg 36
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Rechthoekig landhuis met verdieping, hoog schilddak en risalerende middenpartij in de voorgevel. Gebouwd in 1819, later in de 19e eeuw enigs..

Boerderij bestaande uit fors woonhuis onder zadeldak

Molenweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
BOERDERIJ bestaande uit fors woonhuis onder zadeldak; zijtopgevel met vlechtingen, schuifvensters in gecementeerde langsgevel, half in de bo..

Altijd zorg

Aagtekerkseweg 5
Oostkapelle (Gemeente Veere)
"Altijd zorg". Boerderij. Woonhuis in steen met pannen zadeldak. Topgevel met vlechtingen en restanten van bogen en verticaal gedeelde venst..

Nederlands Hervormde kerk

Waterstraat 4
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Ned.Herv.Kerk. Het schip is het in 1610 gewijzigde overblijfsel van een 15e eeuwse kerk. Aangebouwd portaal. Preekstoel (midden 17e eeuws). ..

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Waterstraat 2
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Toren Ned.Herv.Kerk. De massale, laat 14e eeuwse toren heeft haakse steunberen, spitsbogen, nissen, achtkante spits en rond uitgebouwde trap..

Kaart & Routeplanner

Route naar Cranestein in Oostkapelle

Foto's (1)