Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein Duinvliet in Domburg

Boerderij

Domburgseweg 48
4357NH Domburg (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Klein Duinvliet

"Hof Klein Duinvliet". Bakstenen woonhuis met pannen schilddak waarin dakkapel met wangstukken. Geprofileerde goot met fries. Omlijste voordeur. Ramen met roeden en paneelluiken. Losse zeer lange schuur, die gedeeltelijk dienst deed als stalling voor de naastliggende buitenplaats. Zwartgeteerde houten wanden met wit omlijste randen. Rieten en pannen wolfdak. Wagenschuur in schuur gebouwd met latten deuren. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42155
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein Duinvliet in Domburg

Buitenplaats Duinvliet

Domburgseweg 44
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving HOOFDGEBOUW. A. EXTERIEUR: Nadat het ten noorden van de Domburgseweg gebouwd huis, dat de naam Duinvliet droeg, in 1815 wa..

Historische tuin- en parkaanleg

Domburgseweg 44
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De vroeg 19de eeuwse tuinaanleg in landschapsstijl is vermoedelijk door leden van de familie..

Toegangshek

Domburgseweg 44
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving TOEGANGSHEK. 19de eeuwse ingangspartij bestaande uit twee natuurstenen kolommen; de ronde kolommen zijn in het bezit van een v..

Brug

Domburgseweg 44
Domburg (Gemeente Veere)
Omschrijving BRUG. Houten brug met gietijzeren 19de eeuwse leuningen waarop (gerestaureerde) ornamenten in Empire-stijl over de vijver naar..

Landhuis

Domburgseweg 44
Domburg (Gemeente Veere)
Inleiding Landhuis in 1840 in opdracht van A.J. van den Broecke gebouwd en rond 1900 uitgebreid met verdiepingen op de zijvleugels. Het lan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven