Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgepleisterde boerderij. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Getoogde inrijpoort in de achtergevel van de stal in Spankeren

Boerderij

Dorpsweg 78
6956AR Spankeren (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: 18e of 19e eeuw


Beschrijving van Witgepleisterde boerderij. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Getoogde inrijpoort in de achtergevel van de stal

Witgepleisterde boerderij uit de 18e of 19e eeuw. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Getoogde inrijpoort in de achtergevel van de stal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42133
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgepleisterde boerderij. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Getoogde inrijpoort in de achtergevel van de stal in Spankeren

Nederlands hervormde kerk

Kerkweg 2
Spankeren (Gemeente Rheden)
Ned. Herv. Kerk. Eenvoudige zaalkerk (1804) met driezijdige sluiting. Tegen de westzijde de 12e eeuwse tufstenen toren der oude dorpskerk, v..

Burgershoeve

Bockhorstweg 8
Spankeren (Gemeente Rheden)
"Burgershoeve". Witgepleisterde BOERDERIJ (1792) met rieten wolfdak. Vensters met luiken en schuiframen, waarin kleine roedenverdeling. Rech..

De Bockhorst

Bockhorstweg 12
Spankeren (Gemeente Rheden)
Havezate "De Boekhorst". In tuinaanleg met hoog geboomte gelegen, omgracht rechthoekig gebouw (ca. 1800?) met verdieping en hoog schilddak m..

De Geldersche Toren

Zutphensestraatweg 8
Spankeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving HISTORISCHE PARKAANLEG (K) behorend bij de historische buitenplaats "De Geldersche Toren", gelegen op het grondgebied van de g..

Dienstwoning (f)in eclectische trant

Zutphensestraatweg 4
Spankeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving DIENSTWONING (F)in eclectische trant. Het pand is gebouwd op een nagenoeg rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag on..

Kaart & Routeplanner

Route naar Witgepleisterde boerderij. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Getoogde inrijpoort in de achtergevel van de stal in Spankeren

Foto's (1)