Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel in Laag Soeren

Overig

Priesnitzlaan 25
6957DD Laag Soeren (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel

Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard omstreeks 1850 opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42130
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel in Laag Soeren

Vale Ouwe Zate

Prof. Stokvislaan 1
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving De directeursVILLA genaamd 'Vale Ouwe Zate' heeft twee bouwlagen op een nagenoeg vierkante plattegrond onder een afgeplat schi..

Oorspr. Bethesda

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Voormalig BADHUIS met UITBREIDINGEN. Het samengestelde gebouw bestaat uit het centraal gelegen oorspronkelijke badhuis (A), m..

Voormalige ijskelder of bunker gelegen ten zuidwesten van het badhuis

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Voormalige IJSKELDER of BUNKER gelegen ten zuidwesten van het badhuis. Indien het object als ijskelder is gebouwd zou het moge..

Tuinsieraad in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas of schaal. De piedestal heeft in iedere zijde een verdiept paneel.

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving TUINSIERAAD uit de tweede helft van de negentiende eeuw,in de vorm van een kunststenen piedestal waarop een gietijzeren vaas o..

Drie gietijzeren lantaarnpalen gelegen aan pad dat de villa verbindt met het badgebouw

Badhuislaan 9
Laag Soeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Drie gietijzeren LANTAARNPALEN gelegen aan pad dat de villa verbindt met het badgebouw. Iedere lantaarnpaal bestaat uit een ba..

Kaart & Routeplanner

Route naar Obelisk. Door Jut van Breukelerwaard opgerichte, gemetselde obelisk ter herinnering aan de watergeneeskundigen Priesnitz, Viek, Pausse en Ortel in Laag Soeren

Foto's (1)