Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Oisterwijk

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 64
5061EK Oisterwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1811


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

N.H. KERK. Klassicistisch zaalgebouw uit 1811, met pilasters. Eenklaviers orgel, rond 1760 gemaakt voor de Herv. Kerk te Hilvarenbeek door een onbekende bouwer. In 1816 overgeplaatst naar Oisterwijk. In 1975 gerestaureerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42119
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Oisterwijk

Drie woonhuizen

Kerkstraat 58
Oisterwijk
Inleiding. Drie WOONHUIZEN, gebouwd rond 1855 door de Diaconie der Nederlands Hervormde gemeente in Oisterwijk. De panden zijn rond 1920 va..

Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Cordonlijst tusse ..

Kerkstraat 59
Oisterwijk
Gepleisterd pand met verdieping en schilddak, geflankeerd door twee lage zijvleugels onder zadeldaken, aansluitend tegen puntgevels. Midden ..

Woonhuis met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. Toppilasters met trapje

Kerkstraat 90
Oisterwijk
Woonhuis uit 1633 (blijkens jaartalankers) met gezwenkte trapgevel; boven de vensters korfbogen en op de verdiepingen uitgekraagde bogen. To..

Koninklijke Verenigde Leder

Almystraat 14
Oisterwijk
Inleiding. In het zuidoostelijke deel van het terrein bevindt zich het oudste gebouw van de fabriek, bestaand uit twee gekoppelde bouwlicha..

Machine met ketelhuis

Almystraat 14
Oisterwijk
Inleiding Het MACHINEGEBOUW met KETELHUIS is gelegen aan de achterzijde van het bedrijfsterrein van de Koninklijke Verenigde Leder BV, link..

Kaart & Routeplanner