Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij terzijde van het huis Oudegein aan de Doorslag, fraai dwarshuis, terzijde bakhuis, zeer fraai gelegen in Nieuwegein

Boerderij

Geinoord 12
3432PE Nieuwegein
Utrecht

Bouwjaar: 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij terzijde van het huis Oudegein aan de Doorslag, fraai dwarshuis, terzijde bakhuis, zeer fraai gelegen

Boerderij terzijde van het huis Oudegein aan de Doorslag, fraai dwarshuis, terzijde bakhuis, zeer fraai gelegen, 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42098
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij terzijde van het huis Oudegein aan de Doorslag, fraai dwarshuis, terzijde bakhuis, zeer fraai gelegen
5
Recensie door: ()
Beoordeling monument = een 10. Op kaart wordt verkeerde locatie aangegeven (adres klopt wel met kaart). Boerderij (in stalgedeelte is museum Warsenhoeck gevestigd) bevindt zich een kleine kilomter noordelijker aan de Doorslag.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij terzijde van het huis Oudegein aan de Doorslag, fraai dwarshuis, terzijde bakhuis, zeer fraai gelegen in Nieuwegein

Huis Oudegein, bouwhuis

Oudegein 4
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 4: BOUWHUIS. Rode bakstenen bouwhuis op rechthoekige grondslag onder met grijze pannen gedekt zadeldak met twee sch..

Huis Oudegein, hoofdgebouw

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW, LANDHUIS OUDEGEIN. Statig hoog uit de gracht oprijzend paviljoenvormig rechthoekig classicistisch l..

Huis Oudegein, tuin en parkaanleg

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Oudegein vertoont sporen, die terug gaan..

Huis Oudegein, toegangshek en brug aan oprit

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 5: TOEGANGSHEK EN BRUG AAN OPRIT. In de jaren '70 van de 20ste eeuw naar de huidige plek van de toendertijd ingekor..

Huis Oudegein, brug en hek naar Voorplein

Oudegein 1
Nieuwegein
Omschrijving onderdeel 6: BRUG EN HEK NAAR VOORPLEIN. Enigszins trapeziumvormige brug met houten plankier, aan de laanzijde rustend op een..

Kaart & Routeplanner