Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak in Landgraaf

Woonhuis

Spoorstraat 22
6372GT Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 22 gewijzigd) gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) met latere uitbreiding erachter uit ca. 1955 onder met rode muldenpannen (bij nr. 22 gewijzigd) gedekt lessenaardak; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling (bij nr. 22 verwijderd). De woningen (1913), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42078
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Spoorstraat 20
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de dak..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Spoorstraat 24
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 23 gewijzigd) gedekt zade..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Noord-Ooststraat 10
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Noord-Ooststraat 6
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat) en haaks daaropst..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Spoorstraat 18
Landgraaf
Gepleisterd blok van TWEE WONINGEN met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de..

Kaart & Routeplanner