Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Woonhuis

Plein 16
6372HH Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de voor- en achterzijde op twee plaatsen is opgenomen t.b.v. de zoldervensters, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels een voormalig stalletje (thans keuken) met latere uitbreiding uit ca. 1955 onder met rode muldenpannen gedekt lessenaardak; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en met oorspronkelijke roedenverdeling (bij nr. 16 ten dele). De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42071
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Noord-Ooststraat 18
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Noordstraat 1
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zolder..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 25 gewijzigd) gedekt mansardedak

Noord-Ooststraat 25
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 25 gewijzigd) gedekt mansardedak, waarvan de d..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Plein 14
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 13 gewijzigd) gedekt zadeldak (rechts; nok//st..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Ceintuurstraat 73
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (rechts: nok//straat), en haaks daarops..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf