Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Woonhuis

Noord-Ooststraat 18
6372HA Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels een voormalig stalletje (thans keuken) onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details gepleisterd; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42061
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Ceintuurstraat 73
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (rechts: nok//straat), en haaks daarops..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Plein 16
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 25 gewijzigd) gedekt mansardedak

Noord-Ooststraat 25
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 25 gewijzigd) gedekt mansardedak, waarvan de d..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Ceintuurstraat 1
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (rechts; nok//stra..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Noordstraat 1
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zolder..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf