Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Woonhuis

Leenstraat 12
6372HN Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1918


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) onder met pannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1918), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42046
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Leenstraat 16
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 18 gewijzigd) gedekt wolfdak (nok//straat) waa..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Leenstraat 8
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 8 gewijzigd) gedekt zadel..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode muldenpannen gedekt wolfdak

Leenstraat 20
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken (voorgevel thans geheel gepleisterd) blok van twee woningen met verdiep onder met rode muldenpannen gedekt ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Leenstraat 4
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Ceintuurstraat 52
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 54 gewijzigd) gedekt mansardedak, waarvan de d..

Kaart & Routeplanner