Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Woonhuis

Ceintuurstraat 6
6372HD Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de voor- en achterzijde op twee plaatsen is opgenomen t.b.v. de zoldervensters, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels een voormalig stalletje (thans keuken) met latere uitbreiding uit ca. 1955; onder met rode muldenpannen (bij nr. 6 gewijzigd) gedekt lessenaardak; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpels. De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42034
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Ceintuurstraat 9
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 9 gewijzigd) gedekt mansar..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Achterstraat 49
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Achterstraat 30
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 30 gewijzigd) gedekt zadel..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Ceintuurstraat 10
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 10 gewijzigd) gedekt mans..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Zuid-Ooststraat 2
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 2 gewijzigd) gedekt wolfdak (nok//straat), waa..

Kaart & Routeplanner