Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten goo .. in Landgraaf

Woonhuis

Ceintuurstraat 61
6372HC Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1918


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten goo ..

In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) onder met pannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, hoekpilasters en decoratieve details gepleisterd; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1918), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42029
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten goo .. in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak

Ceintuurstraat 57
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak (links)..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 65
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Noordstraat 2
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 4 gewijzigd) gedekt wolfd..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 56
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 56 gewijzigd) gedekt wolf..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Plein 14
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 13 gewijzigd) gedekt zadeldak (rechts; nok//st..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten goo .. in Landgraaf